Komentari


30.04.2012.
Poštovani, Moje ime je Saša (47) i bio sam jedan od onih koji je "iskreno" mrzeo matematiku. Nikad mi nije bilo jasno zašto, ali mrzeo sam je. Doktor nauka koji me je spremao za popravne ispite iz matematike govorio je da sam inteligentan, ali da ne pazim. Nisam shvatao šta to ja treba da pazim.

U životu sam se potpuno okrenuo od nauke iako imam smisla za nju, i počeo da se bavim trgovinom i marketingom, samo što dalje od matematike.

Onda pre dve godine, jednostavno mi je kliknulo: PA JA UOPŠTE NE MRZIM MATEMATIKU! Matematika mi je tada li čila na izazov i nešto što sam propustio u životu. Jednostavno, bio sam žrtva opšteg ubeđenja svog okruženja koje me je naučilo da je matematika TABU i da matematiku znaju samo LUDACI. Ja sam samo želeo da se uklopim u društvo, a to je značilo

NE MOŽEŠ DA NAUČIŠ MATEMATIKU, MATEMATIKA JE PRETEŠKA I ZNAJU JE SAMO LUDACI I ČUDACI.

Ja nisam želeo da budem takav, pa sam zamrzio matematiku. Evo sada, dve godine posle, zaista razmišljam da ponovo obnovim ono čega sam se grozio, matematiku. Ni sada iz matematike ne znam ništa osim prostih operacija, ali zaista bih voleo da naučim neke stvari iz matematike i da sada 27 godina nakon završene škole, izračunam koliko sam bio neuk i povodljiv i koliko me je to koštalo u životu.

SVAKA ČAST NA AKCIJI, ZAISTA MISLIM DA JE DOŠLA U PRAVO VREME I DA SE NAPOKON UČENICIMA (KAKAV SAM NEKADA BIO I SAM) OBJASNI DA MATEMATIKA NIJE ZLO, NEGO SU TO LJUDI KOJE SLUŠAMO I KOJI NAM PUNE GLAVU GLUPOSTIMA, A MI IH SLUŠAMO SAMO ZATO ŠTO MISLIMO DA TREBA DA PRIPADAMO "OPŠTEM MIŠLJENJU" I ŠTO NE ŽELIMO DA BUDEMO DRUGAČIJI.

SRETNO SA AKCIJOM!

S poštovanjem,
Saša Pribičević


Komentare možete slati na adresu web-adm@mi.sanu.ac.rs.