SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI

 

Odeljenje za matematiku, fiziku i geo-nauke

Svečana sala

Kneza Mihaila 35/2


Predavanja dobitnika Nagrade SANU iz oblasti matematike i srodnih nauka za 2013. godinu



Sreda, 7.05.2014. u 12:00h, Svečana sala SANU:
Zoran Markovic, Matematicki institut SANU
PRIMENE DISKRETNE MATEMATIKE KAO STRATESKO OPREDELJENJE MATEMATICKOG INSTITUTA SANU

Bice predstavljena naucna politika razvoja Matematickog instituta SANU koja naglasava balansirani razvoj osnovnih i primenjenih istrazivanja u matematici i srodnim naukama i saradnju naucno-istrazivackih grupa i centara koji u Srbiji rade u ovim oblastima. Ta orijentacija je u periodu od 2003. do 2012. godina rezultovala pokretanjem:

više od 15 nacionalnih projekata osnovnih istraiživanja i tehnološkog razvoja, preko 20 međunarodnih bilateralnih i projekata u okvirima FP6 i FP7, TEMPUS, COST i UNESKO, saradnjom sa eminentnim nacionalnim privrednim, obrazovnim i kulturnim institucijama, Maja meseca matematike, najvece domace manifestacije posvecene popularizaciji matematike i nauke uopste.

Petak, 14.3.2014. U 16:15 (MI SANU, 301f)
Dragana Savic, Matematicki fakultet, Beograd
SLOBODNE TEME

Pozivamo vas da sto god smatrate zanimljivim a vezano je za oblasti Logike, Algebre i sire saopstite, pitate, postavite problem, resite problem, debatujete... Jedna od najavljenih tema je aspekt Hopfovih algebri.








OBAVESTENJA:

Ukoliko zelite mesecne programe ovog Seminara u elektronskom obliku, obratite se: zpetric@mi.sanu.ac.rs ili tane@mi.sanu.ac.rs. Programi svih seminara Matematickog instituta SANU nalaze se na sajtu: www.mi.sanu.ac.rs



Beograd,
Srdacan pozdrav,

rukovodioci seminara Zoran Petric i Predrag Tanovic