Seminar for Mathematical Logic

 

PROGRAM


Plan rada Seminara za logiku za maj 2014.

Seminar za matematicku logiku Matematickog instituta SANU nastavlja rad u letnjem semestru 2011/2012.g. na ovoj adresi: Kneza Mihaila 36/III sprat, soba 301f - sala za seminare. Cetvrtkom posle podne, ali od 15:00 sati, odrzavace se predavanja na Seminaru iz verovatnosnih logika pod rukovodstvom Profesora Miodraga Raskovica koji je u decembru 2007. dobio akreditaciju Naucnog veca Instituta. Na taj nacin, ponovo, kao pre vise decenija, postoje dva logicka seminara.PETAK, 9.5.2014. U 16:15 (MI SANU, 301f)
Mirjana Ilic, Ekonomski fakultet, Beograd
SISTEMI SEKVENATA ZA RELEVANTNU LOGIKU BEZ KONTRAKCIJE

Apstrakt: Bice reci o sistemima sekvenata za relevantnu logiku RW. Brejdi je dao prvi sistem sekvenata za ovu logiku, dokazao eliminaciju secenja i na osnovu toga, pokazao da je RW odluciva logika. Medjutim, Brejdijev sistem je veoma slozen: to je jednozakljucni sistem sekvenata, zasnovan na oznacenim formulama, sa preko 50 pravila izvodjenja. Na predavanju ce biti predstavljen jos jedan, mnogo jasniji i jednostavniji sistem sekvenata za ovu logiku.
OBAVESTENJA:

Ukoliko zelite mesecne programe ovog Seminara u elektronskom obliku, obratite se: zpetric@mi.sanu.ac.rs ili tane@mi.sanu.ac.rs. Programi svih seminara Matematickog instituta SANU nalaze se na sajtu: www.mi.sanu.ac.rsBeograd,
Srdacan pozdrav,

rukovodioci seminara Zoran Petric i Predrag Tanovic