Seminar for Mathematical Logic

 

PROGRAM


Plan rada Seminara za logiku za septembar 2011.

Seminar za matematicku logiku Matematickog instituta SANU nastavlja rad u zimskom semestru 2009/2010.g. na novoj adresi: Kneza Mihaila 36/III sprat, soba 301f - sala za seminare. Cetvrtkom posle podne, ali od 15:00 sati, odrzavace se predavanja na Seminaru iz verovatnosnih logika pod rukovodstvom Profesora Miodraga Raskovica koji je u decembru 2007. dobio akreditaciju Naucnog veca Instituta. Na taj nacin, ponovo, kao pre vise decenija, postoje dva logicka seminara.PETAK, 30.09.2011. U 16:15
OTKAZANO PREDAVANJE
Sava Krstic, Intel Strategic CAD Labs,

Logika u industriji

Sadrzaj: Korektnost mikroprocesora i drugih slozenih hardverskih sistema je ogroman problem koji se resava (nepotpuno i nesavrseno) ogromnim ulaganjem ljudskog i racunarskog vremena. Matematika tu pomaze i cilj nam je da u ovom uvodnom predavanju pokazemo kako. Pricacemo o pravljenju matematickih modela kao i o njihovoj formalnoj analizi i verifikaciji.

OBAVESTENJA:

Ukoliko zelite mesecne programe ovog Seminara u elektronskom obliku, obratite se: vdjordje@mi.sanu.ac.rs. Programi svih seminara Matematickog instituta SANU nalaze se na sajtu: www.mi.sanu.ac.rsBeograd, 1. marta 2010.g.
Rukovodioci Seminara: Predrag Tanovic i Zoran Petric