Seminar for GENERAL PROOF THEORY

 

PROGRAM


Plan rada Seminara za opstu teoriju dokaza za februar 2012.

Predavanje treba da se odrzi u sali 301f Matematickog instituta (Knez Mihailova 36, III sprat). Obratite, molim Vas, paznju na vreme odrzavanja predavanja (tacno u pola cetiri, bez kasnjenja od cetvrt sata). Na Seminaru za opstu teoriju dokaza predavanja nece biti svake nedelje, nego samo s vremena na vreme.PETAK, 17.02.2012. U 15:30
Zoran Petric (Matematicki institut, Beograd)
IZOMORFIZMI ISKAZNIH FORMULA

Rezime. Ukoliko damo odgovor na osnovno pitanje opste teorije dokaza: "Kada su dva izvodjenja u nekom deduktivnom sistemu jednaka?", mozemo postaviti novo pitanje: "Kada su dve formule u tom sistemu izomorfne?". Izomorfizam formula je relacija koja bi trebalo da bude jaca od obicne ekvivalencije i koja kazuje da se formula u izvodjenju moze zameniti formulom koja je njoj izomorfna a da se sustina izvodjenja ne promeni. Na predavanju ce biti reci o karakterizaciji izomorfnih iskaznih formula u deduktivnim sistemima vezanim za intuicionisticku, klasicnu linearnu i klasicnu iskaznu logiku.

OBAVESTENJA:

Ukoliko ne zelite da primate obavestenja o ovom seminaru na Vasu elektronsku adresu porucite, molim Vas, to u odgovoru na ovu poruku. A ukoliko bi pak neko voleo da dobija ta obavestenja, a nije dobio ovo, njegova ce adresa sa zadovoljstvom biti dodata na listu.Beograd, 2012.g.
Kosta Dosen, rukovodilac Seminara