Seminar for GENERAL PROOF THEORY

 

PROGRAM


Plan rada Seminara za opstu teoriju dokaza za novembar 2012.

Predavanje treba da se odrzi u sali 301f Matematickog instituta (Knez Mihailova 36, III sprat). Obratite, molim Vas, paznju na vreme odrzavanja predavanja. Na Seminaru za opstu teoriju dokaza predavanja nece biti svake nedelje, nego samo s vremena na vreme.Ponedeljak, 19. novembar, u 18:00
Dragisa Zunic (Fakultet za ekonomiju i inzenjerski menadzment, Novi Sad)
RACUNANJE U KLASICNOJ LOGICI SA EKSPLICITNIM STRUKTURALNIM PRAVILIMA

RACUN *X

Rezime: Racunom *X, u okvirima Kari-Hauardove korespondencije, daje se racunska interpretacija klasicne logike iz koje se vidi racunska uloga strukturalnih pravila slabljenja i kontrakcije. Ta pravila odgovaraju brisanju i udvostrucavanju. S obzirom na normalnu formu, situacija je ovde drukcija nego za intuicionisticku logiku. Rezultati koji treba da budu prikazani dobijeni su u saradnji sa Pjerom Leskanom (Pierre Lescanne) i Silviom Gilezan.

OBAVESTENJA:

Ukoliko ne zelite da primate obavestenja o ovom seminaru na Vasu elektronsku adresu porucite, molim Vas, to u odgovoru na ovu poruku. A ukoliko bi pak neko voleo da dobija ta obavestenja, a nije dobio ovo, njegova ce adresa sa zadovoljstvom biti dodata na listu.Beograd, 2012.g.
Kosta Dosen, rukovodilac Seminara