MATEMATIČKI INSTITUT SANU

Broj:

11. septembar 1998. godine

Z A P I S N I K I SEDNICE UPRAVNOG ODBORA

Matematičkog instituta SANU održane 10. septembra 1998. godine u 12 časova

Prisutni:

prof. dr Olga Hadžić, prof. dr Dragoslav Herceg, prof. dr Milivoje Lazić, dr

Aleksandar Krapež, dr Dragan Blagojević, dr Dragi Radojević i dr Vladimir

Dragović

Odsutan:

prof. dr Milan Bačević

Sednici prisustvuje: dr Zoran Marković, direktor Instituta

DNEVNI RED

- 1. Konstituisanje i izbor predsednika i zamenika predsednika Upravnog odbora
- 2. Informacija o ustrojstvu i opštim aktima Instituta (direktor Instituta)
- 3. Informacija o poslovanju Instituta u prethodnoj i prvoj polovini tekuće godine (Izveštaj o radu sa Završnim računom i šestomesečni obračun)
- 4. Pokretanje postupka za izbor direktora Instituta
- 5. Razno

Upravni odbor je prihvatio predloženi dnevni red.

1. Konstituisanje i izbor predsednika i zamenika predsednika Upravnog odbora

Članovi Upravnog odbora su jednoglasno izabrali za predsednika prof. dr Dragoslava Hercega, a za zamenika dr Aleksandra Krapeža, višeg naučnog saradnika.

2. Informacija o ustrojstvu i opštim aktima Instituta (direktor Instituta)

Direktor Instituta je obavestio Upravni odbor o ustrojstvu i opštim aktima Instituta.

3. Informacija o poslovanju Instituta u prethodnoj i prvoj polovini tekuće godine (Izveštaj o radu sa Završnim računom i šestomesečni obračun)

Posle obrazloženja direktora i diskusije, Upravni odbor je primio k znanju Informaciju o poslovanju Instituta u prethodnoj i prvoj polovini tekuće godine.

Izveštaj o radu sa Završnim računom i šestomesečnim obračunom prilažu se originalnom primerku ovog zapisnika i čine njegov sastavni deo.

Upravni odbor je zatim usvojio Finansijski plan za 1998. godinu koji se prilaže zapisnika i čini njenog sastavni deo.

4. Pokretanje postupka za izbor direktora Instituta

Upravni odbor je jednoglasno doneo odluku u skladu s članom 23. Statuta Instituta da se imenuje Konkursna komisija za izbor i imenovanje direktora Instituta u sastavu:

- 1. prof. dr Stevan Pilipović, Institut za matematiku, Novi Sad, za predsednika
- 2. prof. dr Aleksandar Kron, Filozofski fakultet, Beograd, za člana
- 3. prof. dr Gradimir Milovanović, Elektronski fakultet, Niš, za člana
- 4. dr Miodrag Kapetanović, Matematički institut SANU, Beograd, za člana
- 5. dr Dragan Blagojević, Matematički institut SANU, Beograd, za člana

5. Razno

Predsednik Upravnog odbora zahvalio se na ukazanom poverenju.

Sednica je zaključena u 13,15 časova.

Zapisnik vodila Mirjana Stojanović Predsednik Upravnog odbora prof. dr Dragoslav Herceg