Mathematical Colloquium

 

PROGRAM


ODELJENJE ZA MATEMATIKU

MATEMATICKOG INSTITUTA SANU
                       OPSTI MATEMATICKI SEMINAR

NA MATEMATICKOM FAKULTETU U BEOGRADU-- PROGRAM ZA OKTOBAR 2007 --

 

 

Petak, 12. oktobar 2007. u 14h, sala 2, SANU, BG:

Vladimir Dragovic, Matematicki institut SANU
PREDSTAVLJANJE PROJEKTA 144014

Sadrzaj: Obzirom da nam krajem godine predstoji ocenjivanje i revizija projekata od strane Ministarstva za nauku i zastitu zivotne sredine, planiramo da se vecina sastanaka u zimskom semestru posveti predstavljanju naucnih projekata iz programa osnovnih istrazivanja koje finansira Ministarstvo. Mole se rukovodioci projekata da osmisle prezentacije u kojima ce biti predstavljen rad projekta u protekle dve godine, sa posebnim osvrtom na najznacajnije rezultate, ali i na uocene teskoce u realizaciji projekta. Takodje, molimo rukovodioce da istaknu rezultate koji, po njihovom misljenju, zavredjuju posebnu paznju i predloze da se oni izloze detaljnije na nekom od sastanaka Odeljenja u letnjem semestru.

Projekat 144015 je vec predstavljen predavanjima odrzanim 28.09, a 12.10. ce se u Sali 2 sa pocetkom u 12 casova predstaviti projekat 144014 kojim rukovodi dr Vladimir Dragovic.

Petak, 26. oktobar 2007. u 14h, sala 718, MF, BGD:

Miroljub Jevtic, Matematicki fakultet, Beograd
PREDSTAVLJANJE PROJEKTA 144010

Sadrzaj: Prezentacija jednog od projekata ciji je koordinator Matematicki fakultet. Nadamo se da ce se i ostale institucije koordinatori projekata u oblasti matematike i mehanike iz programa osnovnih istrazivanja ukljuciti u ovu akciju.


Rukovodioci Odeljenja za matematiku Matematickog instituta SANU i Opsteg matematickog seminara na Matematickom fakultetu u Beogradu, Stevan Pilipovic i Sinisa Vrecica predlazu zajednicki program rada naucnih sastanaka.

Predavanja ce se odrzavati na Matematickom Institutu (sala 2), petkom sa pocetkom u 14 casova. Odeljenje za matematiku je opsti seminar sa najduzom tradicijom u Institutu.

Svakog meseca, jedno predavanje ce biti odrzano na Matematickom Fakultetu u terminu koji ce biti posebno odredjen.

Molimo sve zainteresovane ucesnike u radu naucnih sastanaka da posebno obrate paznju na vreme odrzavanja svakog sastanka. Na Matematickom fakultetu su moguce izmene termina.

Obavestenje o programu naucnih sastanaka ce biti objavljeno na oglasnim tablama MI (Beograd), MF (Beograd), PMF (Novi Sad), PMF (Nis) i PMF (Kragujevac).

Odeljenje za matematiku Matematickog instituta SANU

Stevan Pilipovic

Opsti matematicki seminar na Matematickom fakultetu u Beogradu,

Sinisa Vrecica


Ako zelite da se obavestenja o Vasim naucnim skupovima pojave u Newsletter of EMS (European Mathematical Society) i na Internetu na lokaciji EMS, onda se obratite na emsvesti@mi.sanu.ac.yu gde cete dobiti format obavestenja.