Seminar for Mathematical Logic

 

PROGRAM


Plan rada Seminara za logiku za JANUAR 2022.

Seminar za matematicku logiku Matematickog instituta SANU nastavlja rad u letnjem semestru 2011/2012.g. na ovoj adresi: Kneza Mihaila 36/III sprat, soba 301f - sala za seminare. Cetvrtkom posle podne, ali od 15:00 sati, odrzavace se predavanja na Seminaru iz verovatnosnih logika pod rukovodstvom Profesora Miodraga Raskovica koji je u decembru 2007. dobio akreditaciju Naucnog veca Instituta. Na taj nacin, ponovo, kao pre vise decenija, postoje dva logicka seminara.

Predavanja na Logičkom seminaru možete uživo pratiti preko linka https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/iYxPidYtFqBC9sT7a.
Ukoliko želite i da učestvujete u diskusiji, to možete preko linka https://miteam.mi.sanu.ac.rs/asset/oaqCm4EyPhHR6kM6N na kome prethodno treba napraviti nalog, t.j. popuniti registracioni formular koji se pojavi nakon klika.PETAK, 14.01.2022. u 16:15, On-line
BELGRADE LOGIC DAY LECTURE 2022
Slobodan Vujošević, Beograd
GEDEL I METAFIZIKA
Biće izložena Gedelova stanovišta o metafizici, filozofiji i teologiji. Predavanje neće biti spekulativno, oslanjaće se na Gedelova autentična stanovišta o umu, znanju, svetu u kome živimo i u kome ćemo živeti. Gedelova filozofija matematike biće sagledana kao celovito stanovište sasvim jasno suprotstavljeno mračnom materijalističkom i pozitivističkom duhu sveta u kakvom je Gedel živeo - u kakvom i danas živimo.
Na MI SANU važe kovid mere:
Obavezno je nošenje maski i održavanje distance. Broj prisutnih na predavanju ograničen na najviše 10 (uključujući i predavača).


OBAVEŠTENJA:

Ukoliko zelite mesecne programe ovog Seminara u elektronskom obliku, obratite se: tane@mi.sanu.ac.rs. Programi svih seminara Matematickog instituta SANU nalaze se na sajtu: www.mi.sanu.ac.rsBeograd,
Srdacan pozdrav,

rukovodilac seminara Predrag Tanovic