Seminar for Mathematical Logic

 

PROGRAM


Plan rada Seminara za logiku za OKTOBAR 2021.

Seminar za matematicku logiku Matematickog instituta SANU nastavlja rad u letnjem semestru 2011/2012.g. na ovoj adresi: Kneza Mihaila 36/III sprat, soba 301f - sala za seminare. Cetvrtkom posle podne, ali od 15:00 sati, odrzavace se predavanja na Seminaru iz verovatnosnih logika pod rukovodstvom Profesora Miodraga Raskovica koji je u decembru 2007. dobio akreditaciju Naucnog veca Instituta. Na taj nacin, ponovo, kao pre vise decenija, postoje dva logicka seminara.PETAK, 22.10.2021. u 16:15, sala 301f, MISANU, Knez Mihajlova 36.
Predrag Tanović, MI SANU
LINEARIZOVANO DRVEĆE
Na predavanju će biti reči o modelsko teorijskim osobinama (linearizovanog, obojenog) drveća i njihove grupe automorfizama. Drvo je parcijalno uredjenje (M,\lhd) u kome je skup prethodnika svakog elementa linearno uredjen i svaki par elemenata ima najveće donje ograničenje. Obojeno drvo ima i unarne predikate, a linearizovavno drvo ima i linearno uredjenje < koje širi \lhd tako da je svaki konus C_a={x:a\lhd x}<-konveksan skup.
Na MI SANU važe kovid mere:
Obavezno je nošenje maski i održavanje distance. Broj prisutnih na predavanju ograničen na najviše 10 (uključujući i predavača).


OBAVEŠTENJA:

Ukoliko zelite mesecne programe ovog Seminara u elektronskom obliku, obratite se: tane@mi.sanu.ac.rs. Programi svih seminara Matematickog instituta SANU nalaze se na sajtu: www.mi.sanu.ac.rsBeograd,
Srdacan pozdrav,

rukovodilac seminara Predrag Tanovic