институт од националног значаја за Републику Србију
Стручна сарадница за промоцију и трансфер знања
Биљана Недељков, дипломирана математичарка

Развој и све већа експанзија дигиталних технологија и друштвених мрежа поставили су нове стандарде не само комерцијалним брендовима у индустрији и трговини већ увелико стижу и на врата научно-истраживачких центара. Промоција и трансфери знања постају важне дисциплине које академске институције повезују са привредом и грађанима, али такође и са другим наукама. Интердисциплинарност и примена науке у реалним проблемима један је од основних услова које намећу креатори данашњих јавних политика.

Математички институт САНУ, као један од водећих истраживачких центара у области математике, механике, рачунарских наука, осим у науци као својој основној делатности, прати и ове трендове. У последње две године, откад је препозната потреба зa оваквом врстом активности, радимо на стварању препознатљивог бренда Математичког института и ван научне заједнице, и на повећању видљивости рада и резултата наших сектора, како у земљи, тако и иностранству.

Организација промотивних активности, скупова и догађаја, подршка истраживачима у писању и реализацији пројеката, са посебним акцентом на дисеминацију, трансфер знања и његову примену, организовање пројеката у сарадњи са привредом, промоција путем друштвених мрежа и других средстава јавног информисања, само су неке од наших активности које изврсност истраживача чине још видљивијом.

Галерија

Биљана Недељков, дипломирана математичарка Стручна сарадница за промоцију и трансфер знања (Приватна архива Биљане Недељков)

Радио-телевизија Војводина, гостовање Биљане Недељков и представљање Математичког института (Приватна архива Биљане Недељков)

Представници Математичког института у посети огранку Српске академије наука и уметности у Новом Саду (Стеван Пилиповић, Теодор Атанацковић, Биљана Недељков, Зоран Марковић, Зоран Огњановић, Јасмина Грковић Мејџор, Миодраг Михаљевић, Силвиа Гхилезан) (Приватна архива Биљане Недељков)

Просторије огранка Математичког института САНУ у Новом Саду (Приватна архива Биљане Недељков)